Hantwerpen officiële Kick-Off FINAL4 BENE-League

Hantwerpen officiële Kick-Off FINAL4 BENE-League

Op zondag 24 maart organiseert de KBHB, in samenwerking met de VHV en de Antwerpse handbalclubs ‘Hantwerpen’, de officiële Kick-Off van de FINAL4 in de BENE-League. Het finale weekend van deze internationale competitie wordt in het weekend van 30 en 31 maart in de  Antwerpse Lotto Arena georganiseerd. 

Voor het eerst in het bestaan van de BENE-League wordt er een officieel startschot gegeven. ‘Hantwerpen’ wordt georganiseerd op de Grote Markt van Antwerpen aan de voet van de Brabofontein. “Brabo is een struise jongeman die klaar staat om de afgehakte hand van de reus weg te werpen” zegt Piet Moons, voorzitter van de Koninklijke Belgische Handbalbond. “Hij zou zomaar een handballer geweest kunnen zijn die klaar stond om oog in oog met de keeper vernietigend uit te halen én een doelpunt te scoren. Op zondag 24 maart worden er aan de voet van Brabo twee handbalspeelvelden opgebouwd waar spelers en speelsters in de voormiddag hun favorieten sport kunnen beoefenen. Behalve die twee terreinen worden er ook spelletjes gespeeld waar handbal de rode draad is. Ik ben de stad Antwerpen dankbaar voor hun toestemming en medewerking. Het evenement wordt ondersteund door alle Antwerpse handbalclubs.” 

Schepen van Sport Ludo Van Campenhout zal samen met Piet Moons op 24 maart om 10.30 u het startschot van Hantwerpen geven. “Antwerpen is zot van handbal en ik hoop dat vele Antwerpenaren mij zullen vergezellen op 24 maart op de Grote Markt.”

Geef een reactie

Close Menu